8.26.2008

Här kommer SKG:arna.

Då gick man på Folkhögskola,
en så kallad post-gymnasial utbildning. Eller nåt.
Skoj är det iaf ^_^

Hvilan är typ de mest chilla ställe jag varit på, och jag gick på Spyken. Klassen är helt blandad; jag är yngst med mina 18, och den äldsta är Kicki på 51. Helt sanslöst! Och det blir inga jättedirekta uppdelningar heller, alla pratar med alla och är snälla. Yay!
Imorgon blir det läger. Det kommer precis lagom också, jag börjar få lite läger-abstinens. (maria W nickar instämmande) Och det verkar som om alla är sjukt pepp på att åka, men det borde jag listat ut i förväg; Läger i alla dess former är Svenska Kyrkans grej.


Och dessutom; CSN är Sauron.
Jag ringde dem idag eftersom jag har upptäckt att mina pengar absolut inte kommer räcka till om jag ska lägga 640 :- på busskort, och sedan inte få någon mat i skolan heller. Efter att Ceit letade fram CSNs telefonnummer (de vill verkligen inte att man ringer dem) så meddelar de lagom entusiastiskt att mitt studiebidrag kommer in automatiskt, och att jag absolut inte kan få något resebidrag. Jag frågade inte ens matpengar; det var inte den gladaste människan i världen jag hade där i luren. Men butter-pelle från Sundsvall hänvisade mig till min hemkommun. De kanske visste något mer.

Det visade sig fem minuter senare (Samtalet med CSN tog 15) att givetvis betalar kommunen mina resor. Och mina läromedel. Och min mat. Jag är ju under 20 och läser på folkhögskola; de praktiskt taget kastar pengar på mig. Världen blev genast en mycket vackrare plats att vistas i.

Nu måste jag gå och packa. Jag somnade innan runt sådär halv sju. Vaknade kvart över 10 av att min far tycker att det är snällt att väcka någon med sitt ansikte 15 cm från deras. Hilfe. Detta betyder att jag inte packat, och att jag missat fikan jag skulle haft med Sofie, Sofia och Anna E innan hon åker till Norge. Nåja, hon åker på måndag. Så upptagen kan hon väl inte vara i helgen?

1 comment:

Maria said...

Jag nickar väldigt instämmande :) Kyrkan borde ha copyright på feta läger.
Konfa snart :) wiie!!!!